De luni, elevii din Chișinău vor învăța de acasă

Începând de luni, 22 martie, la Chișinău elevii claselor I-XII vor învăța de acasă, iar grădinițele vor continua să funcționeze ca și până acum.

Decizia a fost anunțată într-un live pe Facebook de primarul capitalei, Ion Ceban.

El a mai spus că în perioada când elevii vor fi acasă, se va face tot posibilul pentru vaccinarea profesorilor.

Anunțul vine la o zi după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a interzis ținerea în restaurante de nunți, cumetrii, aniversări și altele.

Alte restricții anunțate vineri se referă la programul centrelor comerciale și magazinelor nealimentare, care începând de sâmbătă se vor închide la ora 18.00.

Piețele agroalimentare și cele nealimentare vor activa între orele 07.00 și 15.00. Restaurantele își vor înceta programul cu clienții la ora 20.00. De la ora 20.00 și până la ora 07.00, aceste localuri își pot continua activitatea numai în regim de livrare.

Se interzice, de asemenea, desfășurarea cu prezența fizică a persoanelor, a conferințelor științifice, adunărilor profesionale în masă, olimpiadelor, competițiilor sportive.

La fel, sunt interzise expozițiile, festivalurile, târgurile agricole, evenimentele comerciale. Rămân în vigoare restricțiile pentru sălile de concert, teatre etc.