Diplomația de la București a anunțat eliberarea a doi jurnaliști români reținuți în regiunea transnistreană

Stema în stil sovietic a regiunii separatiste transnistrene, Tiraspol, 15 septembrie 2021.

Ministerul român de externe a anunțat eliberarea a doi jurnaliști români care fuseseră reținuți în regiunea transnistreană. Diplomația română a întreprins demersuri pe multiple canale, obținând după doar câteva ore eliberarea celor doi, care se află acum în siguranță la Chișinău și urmează să se întoarcă curând în România, se spune într-un comunicat al externelor de la București.

Potrivit sursei citate, centrala ministerului român de externe și Ambasada României la Chișinău nu au fost informate despre intenția celor doi de a se deplasa în regiunea transnistreană, „în condițiile în care, recent, așa-zisele «autorități» transnistrene au impus o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul controlat de acestea, la care se adaugă contextul recentelor incidente înregistrate, în circumstanțe încă neclare, în această regiune”.

Ministerul român de externe îi roagă pe jurnaliștii interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze înainte diplomația de la București și să evite deplasarea acolo în perioada următoare.