„Locul acesta”: Israelul prin ochii a 12 fotografi

Frederic Brenner, Familia Weinfeld, 2009   Frederic Brenner exploră Israelul ca un loc radical al celuilalt, unde dorul, apartenența și excluziunea se amestecă în mod constant în experiența de viață. Cercetarea lui meticuloasă este vizualizată în momente individiaule și sociale ce pun în evidență condiția de viață a Israelului contemporan.

Frederic Brenner, Familia asiatică Levi, 2010

Josef Koudelka, A-Ram, Ierusalimul de est, 2010   Josef Koudelka face din zidul separator caracterul epic central al lucrării sale fotografice. Grafica, fotografiile lui panoramice, redau sensul acestui peisaj arhaic, impactul zidului asupra lui și realitatea dureroasă a drumul divizat de zid.

Josef Koudelka, Al 'Eizariya (Bethania) Ierusalimul de răsărit, 2010

Gilles Peress, Al Bustan, o suburbie din satul Silwan, Ierusalimul de est, 2011   Gilles Peress ia „temperatura” psihologică a Israelului și Cisiordaniei. makes an astute observation of the psychological "temperature" of Israel and the West Bank. Fotografiile lui, făcute pe străzi, reprezintă locuitorii ca întrupări ale perspectivelor extreme ce dau formă Israelului.

Gilles Peress, Bethlehem Punctul de control pe partea israeliană, 2011

Martin Kollar, Field Trip, Israel, 2009-2011   Martin Kollar capturează contradițiile pe care le vizualizează amenințarea violenței suspendată în rutina vieții cotidiene din Israel. Opera sa include o serie de fotografii bogate în dramă subtilă și înfățișări stranii.

Martin Kollar, Field Trip, Israel, 2009-2011

Rosalind Solomon, Jerusalem, Memorial Day, 2011   Rosalind Solomon crează prin portretele ei o evocare plină de compasiune și personală a diversității etnice a Israelului și generează o aură puternică de relații și vieți pe care le-a întrevăzut de-alungul călătoriei ei prin Israel.

Rosalind Solomon, Tel Aviv, 2011

Fazal Sheikh, Din seria Deșert înflorit, 2011   Fazal Sheikh va expune o serie de 48 de fotografii aeriene, fiecare luaînd de sus imaginea urmelor unui sat beduin dispărut, a cărui mărime și locație este practic invizibilă de la nivelul pămîntului. El narează o istorie de forță despre o comunitate, teritoriul ei și excludere.  

Fazal Sheikh, Din seria Deșert înflorit, 2011

Thomas Struth, Bazilica Bunei Vestiri, Nazareth 2014   Thomas Struth crează cu fotografiile lui colorate la scară mare, o imagine a eperiențelor substanțiale trăite în Israel. Selecția lucrărilor reținute pentru această expoziție include priveliști, imagini urbane, interioare arhitecturale industriale și religioase și un portret de familie.  

Thomas Struth, Z-Pinch Plasma Lab, Weizmann Institute, Rehovot 2011

Stephen Shore, Mînăstirea Sf. Sava, Deșertul Iudeii, 2009   Stephen Shore va prezenta o colecție de lucrări în culoare (capturate cu camera lui negativă), care oferă fațele clare și judicios observate al Israelului contemporan și manifestări vizuale ale divizărilor și istoriilor sale.

Stephen Shore, Nabi Musa, 2010

Wendy Ewald, Un portret acasă, 2013   Wendy Ewald a inițiat 14 proiecte de participare fotografică în Israel și Cisiordania, cu grupuri comunitare, incluzînd școli, un grup de femei, comercianți de piață, lucrători high-tech.

Wendy Ewald, Măsline verzi, 2013

Nick Waplington   Nick Waplington a creat o arhivă de peste 1300 de fotografi reprezentînd oameni și locuri din așezările evreiești din Cisiordania. Aceste prezentări fidele și bine cercetate combină peisaje și imagini portretistice pentru a da o vedere detaliată a practicilor.

Nick Waplington

Jungjin Lee, Drum fără nume 003, 2011   Jungjin Lee scufundă publicul în straturile istoriei pe care le-a experimentat în peisajele Israelului. Tristețea și multele locuri părăsite și deumanizate pe care le-a întîlnit sînt puse pe hîrtia fotografică.

Jungjin Lee, Drum fără nume 002, 2011