Kuleba s-a întâlnit cu Blinken: mai multe arme sunt în drum spre Ucraina

Dmitro Kuleba și Antony Blinken, la Berlin, 15 mai 2022

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că s-a întâlnit cu secretarul de stat american Antony Blinken la Berlin, pe 15 mai, și că „mai multe arme și alte ajutoare sunt pe drum spre Ucraina”.

Kuleba urma să-i informeze pe miniștrii de externe ai NATO reuniți la Berlin cu privire la situația de pe teren din Ucraina și la modul în care alianța poate ajuta în continuare țara, care luptă cu forțele rusești invadatoare pentru a 12-a săptămână.

„Am convenit să colaborăm îndeaproape pentru a ne asigura că exporturile de alimente ucrainene ajung la consumatorii din Africa și Asia. Sunt recunoscător secretarului Blinken și SUA pentru rolul lor de lider și sprijinul lor neclintit”, a scris Kuleba pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că Blinken și Kuleba au discutat despre impactul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv asupra securității alimentare globale. „Secretarul a transmis detalii privind ultima tranșă de asistență de securitate a SUA pentru consolidarea apărării Ucrainei”, a spus Price.