Mohamed Rasoulof, câștigătorul Ursului de Aur, trebuie să meargă la închisoare în Iran

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, participă la conferința de presă de la festivalul internațional de film de la Berlin, prin intermediul telefonului mobil al fiicei sale.

Regizorul iranian care a câștigat luna trecută cel mai mare premiu la Festivalul de Film de la Berlin , Mohamed Rasoulof a fost chemat să execute o pedeapsă de închisoare de un an pentru filmele sale, a anunțat avocatul său.

Mohammad Rasoulof a câștigat Ursul de Aur al festivalului pentru filmul său There Is No Evil, dar nu a putut accepta premiul personal în 29 februarie din cauza interdicției de călătorie impuse de autoritățile iraniene. Avocatul său a spus că cineastul în vârstă de 48 de ani a primit un ordin prin intermediul unui mesaj text de la sistemul judiciar pe 4 martie, pentru a începe să execute o pedeapsă de 12 luni de închisoare pronunțată anul trecut.

Sentința a provenit ca urmare a filmelor pe care le-a făcut și pe care autoritățile le consideră „propagandă împotriva sistemului”, a declarat avocatul său. "Există ordine clare din partea sistemului judiciar pentru ca prizonierilor să li se acorde timp de concediu, iar sentințele să nu fie executate pentru anul curent" iranian care se încheie în câteva săptămâni, a spus avocatul care contest și faptul ca somația a venit prin „SMS și că de aceea nu a avea temei legal”.