Novak Djokovic, „mulțumit și recunoscător” că instanța i-a restabilit viza de intrare în Australia

Novak Djokovic

Numărul unu mondial la tenis, Novak Djokovic, s-a declarat „mulțumit și recunoscător” că un judecător australian a anulat decizia prin care i-a fost suspendată viza și și-a exprimat speranța că va juca în continuare la Australian Open.

Djokovic a fost eliberat în dimineața zilei de luni, 10 ianuarie, dintr-un hotel de carantină din Melbourne, după ce judecătorul Anthony Kelly i-a restabilit viza care fusese anulată săptămâna trecută pe motiv că jucătorul sârb nevaccinat a încălcat cerințele stricte antiepidemice ale Australiei.

„În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe aceasta”, a scris Djokovici pe Twitter, unde a postat și o fotografie cu el și cu echipa sa, pe terenul din Melbourne, unde se desfășoară turneul.

Instanța a constatat decizia guvernului australian de săptămâna trecută de a-i anula viza lui Djokovic a fost „nerezonabilă” și a ordonat eliberarea sportivului în termen de 30 de minute. Avocații guvernului au avertizat însă că Australia ar putea încă să se folosească de puterile executive pentru a ordona expulzarea lui Djokovic, ceea ce ar duce la interzicerea intrării sale în țară pe un termen de trei ani.