Cine a îndrăgit imaginea tractoarelor în centrul Chișinăului va fi dezamăgit – fermierii și-au suspendat protestele „cu tehnică agricolă” din inima capitalei. Motivul: au treabă pe câmp, căci începe recoltarea culturilor din prima grupă.
Anunțul vine după două runde de proteste ținute luna aceasta și după o serie de întâlniri cu premierul, cu ministrul agriculturii și chiar cu președinta țării.
Suspendarea protestelor nu înseamnă însă că fermierii nu mai au revendicări – mai au, și vor ca cele mai importante, trei la număr, să le fie satisfăcute în termen de o lună de zile, mai precis până la 1 august... le-am discutat cu colega mea care a urmărit protestele agricultorilor, Virginia Nica
Your browser doesn’t support HTML5
Alte teme ale episodului difuzat pe 28 iunie:
- În România, guvernarea social-democrată și-a asumat meritul de a fi convins parlamentarii să-și anuleze „pensiile speciale”, niște plăți care aduseseră țara în conflict cu Comisia Europeană; colegii noștri de la București ne spun însă că bucuria ar putea fi prematură.
- Cum poate profita un oraș precum este Cahul de pe urma unui festival de film documentar? „Pe Agendă” află răspunsul din ograda vecinului, adică din podcastul „Laboratorul social”, al Victoriei Coroban.
- Care este secretul succesului propagandei regimului Putin – răspunde întrebărilor Europei Libere experta franceză Francoise Thom.
Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.