Peste 3 milioane de decese legate de Covid-19 la nivel global

Rio de Janeiro: pictură murală, cu portretul președintelui Bolsanaro drept coronavirus.

La nivel global s-a trecut de 3 milioane de decese legate de Covid-19, potrivit statisticilor agenției Reuters iar numărul de noi infecții crește rapid, acum mai ales în Brazilia și India, unde se constată rsăpîndirea rapidă a noilor tulpini, mult mai contagioase. Potrivit Reuters, s-a ajuns la 2 milioane de decese în decursul primului an de pandemiei, al treilea milion s-a „adăugat” în puțin peste trei luni.

Brazilia este acum țara cu cea mai mare rată a mortalității legată de Covid-19 din lume. India pe de altă parte a devenit a două țară din lume, după Statele Unite, care a trecut de 100 de mii de noi infectări într-o singură zi, și asta s-a întâmplat luni, 5 aprilie 2021.

În Statele Unite, președintele Joe Biden a anunțat între timp că de pe 19 aprilie, toți adulții vor putea fi vaccinați, o devansarea cu două săptămâni a datei pentru începutul „vaccinării pentru toată lumea”.

Biden s-a declarat optimist că se va atinge ținta de 200 de milioane de doze distribuite în primele 100 de zile ale administrației sale, dar a atras atenția că americanii „nu au ajuns la capătul tunelului”, noile tulpini se răspândesc repede, spitalele încep să fie din nou pline.