Poliția din Rusia a interogat câțiva jurnaliști de investigație

Poliția din Rusia a interogat marți câțiva jurnaliști de investigație și le-a percheziționat apartamentele, în continuarea campaniei autorităților de a reduce la tăcere presa independentă. Proyekt, una din ultimele organizații de media independente din Rusia, specializată în investigații în profunzime, a spus că poliția a percheziționat domiciliile editorului-șef Roman Badanin, adjunctului lui Mihail Rubin și reporterei Maria Jolobova. Tustrei au fost interogați apoi, iar poliția le-a confiscat computerele și telefoanele. Perchezițiile au coincis cu publicarea unei investigații asupra presupusei averi a ministrului de interne Vladimir Kolokolțev, a fiului lui și a altor rude.

Parlamentul Ucrainei, Verhovna Rada, a aprobat mai multe proiecte de lege privind reforma justiției și combaterea corupției în cadrul efortului Kievului de a-și asigura noi fonduri de la Fondul Monetar Internațional în baza programului de asistență de 5 miliarde de dolari aprobat anul trecut.

Una dintre legile aprobate marți în lectură finală prevede pedepse cu închisoare de până la un an pentru oficialii care fac declarații false de venit sau de avere. Anul trecut FMI a livrat o primă tranșă de 2,1 miliarde de dolari Ucrainei, blocând următoarele tranșe din cauza ritmului prea lent al reformelor și insuficientei combateri a corupției.