R.Moldova: aproape o mie de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus

În Republica Moldova, aproape o mie de lucrători medicali s-au infectat cu noul coronavirus (în total - 988), a anunțat ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Cei mai afectați sunt asistenții medicali – 42%, după care urmează personalul auxiliar - 32% și medicii - 25%, transmite Agora.md.

68% din lucrătorii medicali infectați rămân în tratament, iar 32% s-au vindecat. Cinci angajați ai sistemului de sănătate au decedat din cauza noului coronavirus.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în sistem au fost înregistrate la Chișinău (253), Soroca (130), Ștefan Vodă (92) și în stânga Nistrului (56). Potrivit datelor ministerului sănătății, până pe 1 mai, au fost înregistrate în total 3897 cazuri de COVID-19, s-au vindecat 1272 de persoane și au decedat 122.

Potrivit Radio Chișinău, care îl citează pe șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în prezent, circa 600 de pacienți cu COVID-19 sunt tratați la domiciliu. Aceștia prezintă forme ușoare și sunt monitorizați de medicul de familie. Tratamentul la domiciliu, a spus Furtună, elimină o parte din presiunea „uriașă” la care este supus acum sistemul spitalicesc.