România trimite două aeronave în Macedonia de Nord pentru a ajuta la stingerea incendiilor (VIDEO)

Your browser doesn’t support HTML5

Incendii de pădure în Macedonia de Nord

Două aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române vor zbura la Skopje, Macedonia de Nord, pentru a acţiona în sprijinul forţelor de intervenție din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile, informează site-ul Hotnews.ro, citînd o hotărîre a Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă de astăzi. Potrivit MApN, cele două aeronave - un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic - sunt deservite de 15 militari. România a trimis ieri 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comanda și 4 containere cu echipamente și în Grecia pentru a sprijini eforturile autorităților de la Atena în lupta cu incendiile devastatoare care au făcut deja cel puțin două victime și sute de oameni au fost evacuați în diferite zone ale țării. Premierul Kyriakos Mitsotakis, a spus, după ce a vizitat centrul principal de control al incendiilor din Atena, că țara sa trăiește „vară de coșmar”, adăugând că prioritatea guvernului său „a fost, în primul rând, protejarea vieților umane”.

Incendii devastatoare au izbucnit în multe părți ale țării, în mijlocul celei mai grave canicule din Grecia din ultimii 30 de ani, distrugându-se zone întinse de pădure, case, afaceri și animale. Temperaturile au fost peste 40 Celsius toată săptămâna.

Incendiile au făcut și cel puțin 2 victime și în sudul Bulgariei, după cum relatează serviciul bulgar al postului nostru.