Rusia respinge acuzațiile de amestec în alegerile prezidențiale din America

Președintele american, democratul Joe Biden și fostul președinte, republicanul Donald Trump.

Rusia respinge acuzațiile de amestec în alegerile prezidențiale din America conținute într-un raport al serviciilor americane, în care se spune că Rusia și Iranul au încercat să influențeze scrutinul din noiembrie 2020.

Potrivit unei postări pe Facebook a ambasadei ruse Rusiei la Washington, aceste acuzații nu au nici un temei, iar concluziile raportului privind presupuse operațiuni rusești de influențare în America sunt confirmate doar de „încrederea serviciilor secrete în propria lor aroganță. Nu au fost oferite fapte sau dovezi specifice”.

În raportul publicat marți de Biroul Directorului pentru Informații Naționale din Statele Unite se precizează că nu au fost tentative de a manipula tehnic votul, dar se afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin a ştiut şi probabil chiar a coordonat o acțiune a Rusiei de manipulare a campaniei prezidenţiale americane în favoarea fostului preşedinte Donald Trump, cu acuzaţii „înşelătoare sau lipsite de fundament” împotriva contracandidatului acestuia, democratul Joe Biden.