SUA: ghidul de purtare a măștii rămâne neschimbat, în ciuda creșterii infecțiilor COVID-19

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA nu și-a revizuit ghidul de purtare a măștii, în ciuda numărului în creștere a cazurilor de COVID-19, au anunțat oficiali din sănătate americani, în timp ce multe alte țări continuă să lupte cu răspândirea variantei delta, mult mai contagioase.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a declarat că nu a existat nicio decizie de modificare a ghidului actual, care spune că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști, în timp ce cei care nu sunt vaccinați ar trebui să le poarte în continuare.

Casa Albă și oficialități medicale au discutat despre oportunitatea actualizării ghidului de purtare a măștii din cauza creșterii infecțiilor cu varianta delta a noului coronavirus.

Oficiali federali din domeniul sănătății au mai spus că încearcă să stabilească dacă o a treia doză de vaccin COVID-19 ar putea proteja mai bine recipienții de transplant de organe și alți pacienți cu sistemul imunitar slăbit sau care primesc tratament cu imunosupresoare.