Un ziar în fiecare seară: „Expresul de Ungheni”

Invitatul serii este Natalia Junghietu, de la „Expresul de Ungheni”

„La Călărași, Festivalul Național de Poezie „Liviu Damian”. Pentru a-i aduce un omagiu poetului, eseistului, scriitorului și traducătorului Liviu Damian, scriitorul şi compozitorul călărășean, Mihai Doloton organizează Festivalului Național de Poezie „Liviu Damian”.

Your browser doesn’t support HTML5

Un ziar în fiecare seară: „Expresul de Ungheni”



La festival poate participa orice cetățean al Republicii Moldova care a împlinit vârsta de 10 și mai sus. Astfel, participanții, până la data de 1 mai, vor trimite pe adresa de e-mail a concursului, o poezie (creație proprie) dedicată poetului Liviu Damian și o înregistrare video (recital de poezie din creaţia poetului). Perioada de preselecție și jurizarea va fi în perioada 1 mai – 1 iunie, după care, concurenții vor primi confirmarea înscrierii lor la concursul anunţat și invitaţia de participare la Gala Laureaților, eveniment ce se va desfăşura în orașul Călărași. „Laureaților li se vor oferi premii bănești, diplome și cărţi, iar cele mai bune creații vor fi incluse într-o antologie dedicată poetului Liviu Damian”, a subliniat Mihai Doloton.

Accent tot mai mare pe robotică în școli. Patru instituții de învățământ din raionul Ungheni au beneficiat de câteva seturi de robotică, din partea Programului de studiere a roboticii „ROBOCLUB”, care este implementat în Republica Moldova începând din 2014. Este vorba de gimnaziul „Gaudeamus” din Petrești, care a beneficiat de cinci seturi de robotică, destinate claselor primare; de gimnaziul din Todirești, care a primit trei seturi, destinate elevilor din clasele gimnaziale și liceale, și la fel, de 2 seturi a beneficiat Liceul „Alexe Mateevici” din Pîrlița. Și Centrul Raional de Asistență și Performanță Educațională din municipiul Ungheni a primit două seturi, acestea fiind obținute în baza performanțelor anterioare atinse în cadrul Programului și cu condiția de a oferi suport școlilor nou înscrise în program, fiindu-le mentor pe parcursul implementării programului. În prezent, programul „ROBOCLUB” este implementat în 156 instituții de învățământ și biblioteci comunitare din Republica Moldova. În cadrul acestuia, elevii învață să construiască și să programeze roboți, astfel încât aceștia să realizeze sarcini de diferită complexitate.”

(Transcriere: Alla Ceapai)