ZdG relatează că reporterilor săi le-a fost interzis accesul la un eveniment organizat de președinție pentru jurnaliști și diplomați

Clădirea președinției de la Chișinău

Ziarul de Gardă relatează că reporterilor săi le-a fost interzis accesul la un eveniment organizat de președintele Igor Dodon pentru jurnaliști și diplomați, la președinție, în seara de 24 decembrie. Într-o înregistrare video difuzată de Ziarul de Gardă, un ofițer de pază al Președinției le spune reporterilor că publicația lor are „interdicție” la eveniment, citând-o pe șefa Serviciului de Presă a Președinției, Carmena Sterpu.

Sterpu nu a comentat deocamdată incidentul. Acesta s-a petrecut la scurt timp după ce Ziarul de Gardă a publicat investigația „Toți oamenii președintelui” în care sugerează că afacerile rudelor și prietenilor lui Dodon au înflorit în paralel cu ascensiunea sa politică. „Mie mi se pare că e o investigație cam suptă din deget”, a comentat ulterior șeful statului într-un interviu acordat Europei Libere, sugerând că articolul nu conține dovezi că ar fi sprijinit pe cineva.