În ajunul protestului veteranilor de la Nistru, MAI spune că e gata să intervină, dacă va fi încălcată legea

Cu o zi înaintea unui nou protest plănuit la Chișinău de veteranii războiului de pe Nistru, ministerul de interne i-a avertizat că forțele de ordine sunt gata să intervină, dacă va fi încălcată legea. „Nu vom tolera nesubordonarea cu rea-voință sau opunerea rezistenței violente reprezentanților autorităților”, a declarat, sâmbătă, la un briefing Mariana Grama, secretar de stat în ministerul de interne.

Avertismentul survine după câteva zile în care veteranii și suporterii lor s-au certat în presă cu poliția în legătură cu un protest de pe 16 iulie. Organizația Forța Veteranilor a protestat atunci în fața parlamentului pentru a cere mai multă protecție socială pentru participanții la războiul de pe Nistru și familiile lor, dar poliția a intervenit în forță pentru a debloca bulevardul Ștefan cel Mare ocupat de protestatari.

În timp ce unii veterani s-au plâns că au fost maltratați de polițiști pe 16 iulie, poliția a răspuns că a aplicat forța doar „gradual în timpul reținerilor”, după ce protestatarii ar fi „admis destabilizări”. Forța Veteranilor a anunțat o nouă demonstrație pentru duminică, 19 iulie.