Linkuri accesibilitate

Anormalul e noul normal


Lumea s-a obișnuit cu un soi de egalitate care spune că există numai știri importante și că nu contează dacă vreuna se dovedește falsă.

Nu mai e de mirare că o știre ratată în stil mare trece neobservată. Lumea s-a obișnuit cu un soi de egalitate care spune că există numai știri importante și că nu contează dacă vreuna se dovedește falsă. Această situație curioasă e vizibilă în primul rînd dacă e vorba de buletinele meteo.

Acum o săptămînă, toate rețelele media au intrat în stare de asediu anunțînd că partea de est a Statelor Unite va fi lovită de cel mai mare viscol înregistrat vreodată. Au fost anulate curse de avion, închise școli și șosele, evacuați pensionari. Apoi, nu s-a întîmplat nimic. A nins puțin și gata. Nimeni nu a făcut caz. După o zi sau două, totul a fost uitat.

Amorțeala e de înțeles. Buletinele meteo anunță continuu sfîrșitul lumii. Într-un buletin meteo nu e niciodată pace. Dacă plouă, e nenorocire. Dacă nu plouă, la fel. Dacă e cald sau frig, înnorat sau senin, ceva e în neregulă și trebuie să ne păzim. Odinioară seci și banale, buletinele meteo concurează telenovelele, au propriile vedete și își îneacă publicul cu amenințări.

Rezultatul e că totul e anormal și, în consecință, anormalul devine noul normal. Pasul următor e indiferența generală.

Previous Next

XS
SM
MD
LG