Linkuri accesibilitate

La europarlamentare, o campanie... antieuropeană


Liviu Dragnea la piață
Liviu Dragnea la piață

Liviu Dragnea, președintele social-democrat, bate toate recordurile în materie de demagogie și manipulare.

Știm bine că, mai ales când sunt în campanie electorală, politicienii exagerează, devin (și) mai agresivi, vor să-și neutralizeze adversarii, își arogă merite disproporționate.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:16 0:00
Link direct

Exemple sunt cu duiumul în aceste zile, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, dar Liviu Dragnea, președintele social-democrat, bate toate recordurile în materie de demagogie și manipulare. Parcă ignorând că e vorba, totuși, de Uniunea Europeană, Dragnea intensifică atacurile la adresa Occidentului și a instituțiilor de la Bruxelles. Avem a face cu o manie a persecuției care vrea să treacă drept complex de superioritate.

Țările vestice sunt supărate pe noi, zice Dragnea, pentru că satele românești încep să fie mai frumoase și mai atractive decât satele din Franța, Germania sau Olanda. De asemenea, occidentalii sunt invidioși pe producțiile noastre record, nu le convine să avem o agricultură atât de performantă. În consecință, Dragnea tot repetă că „vrea să mănânce românește”, așa cum premierul Dăncilă declară, cu mândrie, că „acționează românește”.

E posibil ca o parte din electoratul pesedist să înghită pe nemestecate acest delir patriotard, amintind de discursul lui Corneliu Vadim Tudor. Numeroși sunt însă cei care resping atitudinea antioccidentală și exaltările naționaliste, fapt pentru care mitingurile de campanie la care a participat Liviu Dragnea au fost însoțite de proteste masive. Președintele social-democrat are și aici explicații. Protestatarii sunt „plătiți”, sunt „drogați”, sunt violenți, a văzut el cum niște tineri loveau cu sălbăticie un bătrân; scena e născută din imaginația lui Dragnea, care nici măcar nu se mai ostenește să prezinte vreo dovadă când face astfel de afirmații. Vinovatul principal, pentru Dragnea și partidul lui, e însă Klaus Iohannis, care incită, care cauționează, care orchestrează acțiunile de protest.

În fapt, Klaus Iohannis e ținta principală vizată de alianța aflată la guvernare. Problematica europeană ocupă un loc cu totul

Pentru actuala putere, europarlamentarele sunt doar un pretext pentru a pregăti alegerile prezidențiale din toamnă...

marginal, mai ales că accentul e pus pe distanțarea față de Bruxelles. Ai zice că, pentru actuala putere, europarlamentarele sunt doar un pretext pentru a pregăti alegerile prezidențiale din toamnă. Dar miza e importantă, iar un scor slab pe 26 mai ar fi o lovitură puternică pentru PSD și ar reduce și mai mult șansele unei eventuale candidaturi a lui Liviu Dragnea.

Previous Next

XS
SM
MD
LG