Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

18:19 19.4.2019

Zelenski îl ironizează pe Poroșenko

-- Haideți să îi aplaudăm pe oamenii care au fost aduși cu autocarele, începe Zelenski.

"Nu sunt un politician, sunt doar un om simplu care a venit să spargă sistemul. Sunt rezultatul greșelilor dumneavoastră, domnule Poroșenko."

18:14 19.4.2019

Din strigătele mulțimii, se pare că pe stadion ar fi mai mulți suporteri ai lui Poroșenko, decât ai lui Zelenski

18:11 19.4.2019

A început înfruntarea pe stadion

Zelenski va vorbi primul, cinci minute, după ce s-a tras la sorți. Urmează Poroșenko cinci minute.

12:23 19.4.2019

Zelenski promite referendum despre aderarea la NATO


Actorul Volodimir Zelenski, favoritul in alegerile prezidențiale de duminică, a promis că în cazul probabil in care va fi ales președinte el va organiza un referendum în legătură cu aderarea Ucrainei la NATO.

"Este evident că NATO înseamnă securitate și un nivel înalt de pregătire al armatei [noastre], dar vreau să unesc țara", a declarat el pentru RBK Ucraina.

Zelenski a adăugat că va depune eforturi pentru a convinge oamenii din părțile estice ale Ucrainei, care vorbesc în cea mai mare parte rusă, să depășească viziunea lor negativă asupra NATO.

"Vreau să înregistrez apeluri video zilnice către regiunile de est ale Ucrainei pentru a le spune că NATO nu este o fiară care ne va înghiți", a spus el.

Poroșenko a împins aderarea Ucrainei la NATO și la Uniunea Europeană, deși aderarea la oricare dintre organizații este puțin probabilă din cauza corupției extinse a țării și a conflictului de cinci ani cu separatiștii sprijiniți de Rusia în estul Ucrainei.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG