Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

13:31 4.10.2020

Petro Poroşenko, testat pozitiv și spitalizat pentru COVID-19

Petro Poroșenko cu soția lui, Marina, la Parada Veteranilor, în Kiev, 24 august, 2020
Petro Poroșenko cu soția lui, Marina, la Parada Veteranilor, în Kiev, 24 august, 2020

Cine urmărește știrile a aflat deja că nu doar președintele Donald Trump, dar și fostul președinte ucrainean Petro Poroşenko, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pozitiv cu COVID-19 și spitalizat cu o dublă pneumonie.

Petro Poroşenko "a fost spitalizat într-o clinică din Kiev", a anunțat soția sa, Marina Poroşenko, într-un videoclip postat pe Facebook.

Deputat în parlament după ultimele alegeri, Poroşenko suferă și de diabet, cum o anunță Le Figaro, ceea ce constituie un factor de comorbiditate pentru COVID-19.

Până în prezent, în Ucraina, ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 222.000 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 4.300 soldate cu decese.

09:59 3.10.2020

Avakov cere 2 miliarde hr. din fondul Covid-19 ca să plătească poliția

Ministrul de interne Arsen Avakov (moștenit de Zelenski de la predecesorul său Poroșenko) a cerut guvernului 2 miliarde de hrivne (60 milioane euro) suplimentare din fondul național pentru Covid-19 ca să plătească salariile poliției, asta în ciuda faptului că multe alte agenții guvernamentale s-au servit din acel fond, care la rândul său fusese strâns prin tăieri din cultură și învățământ.

Parte din fonduri au fost dirijate chiar de președintele Volodimir Zelenski spre întreținerea șoselelor.

09:41 3.10.2020

Oleksandr Ranciukov, fotograful care a capturat cotidianul sovietic al anilor 1980

Ucraina începe abia acum să aprecieze opera fotografică a lui Oleksandr Ranciukov, mort anul trecut, care a capturat, deseori cu umor negru, cotidianul Kievului sovietic al anilor 1980.

09:34 3.10.2020

Noile sancțiuni UE împotriva Rusiei intră în vigoare luni

Luni vor intra în vigoare sancțiunile decise de cei 27 de lideri ai UE la summitul din Bruxelles din 1 - 2 oct. împotriva a patru companii rusești care au participat la construirea căii ferate de pe podul de pe strâmtoarea Kerci ce leagă Crimeea de Rusia.

Firmele sunt: Căile Ferate din Crimeea, care operează cursele și linia de pe pod; principala companie de asigurări din Crimeea, care a asigurat construcția; firma Lenpromtransproiekt, care a supravegheat arhitecural construcția; și directoratul de căi ferate Berkakit-Tommot-Iakuțk, care a asigurat partea tehnică a construcției.

Linia de cale ferată a intrat în exploatare în decembrie 2019. Podul a fost însă inaugurat și deschis în mai 2018. Imediat după aceea, UE a impus sancțiuni pe principalele șase firme constructoare ale podului.

Zelenski, Putin și podul de la Kerci.
Zelenski, Putin și podul de la Kerci.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG