Linkuri accesibilitate

Pe agendă | Noi reacții la „planul de destabilizare” a R. Moldova și noi demisii în judiciar


În acest episod, aflați cum au reacționat Statele Unite și Rusia la dezvăluirile președintei Maia Sandu privind un presupus plan rusesc de destabilizare a Moldovei. Vă mai spunem cine și-a mai dat demisia din judiciarul moldovean aflat în plină transformare și cum se asigură NATO că are armament ca să trimită Ucraina invadate de ruși.

Luni, 13 februarie, Maia Sandu a uimit multă lume confirmând și detaliind un presupus plan al Rusiei de a destabiliza Moldova. Planul fusese pomenit mai întâi de Ucraina, care nu a prea intrat în detalii. Maia Sandu a vorbit însă de posibila implicare a Partidului Șor și altor forțe interne. De atunci, reacțiile nu au încetat să curgă. Le-a trecut în revistă Denis Dermenji.

Noi reacții la „planul de destabilizare” a R. Moldova și noi demisii în judiciar
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:57 0:00

Alte teme ale episodului difuzat pe 14 februarie:

  • În judiciarul moldovean s-au anunțat noi demisii, unele dintre ele ar putea duce la tergiversarea unor dosare sonore – inclusiv ale fostului președinte Igor Dodon;
  • Statele Unite se confruntă cu fenomenul unor obiecte zburătoare neidentificate;
  • Miniștrii Apărării din NATO se reunesc la Bruxelles săptămâna aceasta (14-15 februarie 2023) pentru a discuta intensificarea sprijinului militar acordat Ucrainei.

Pe Agendă este un produs audio al Europei Libere. Cu un episod de patru ori pe săptămână, aduce 30 de minute de informație verificată și bine-pusă în context, cu moderatori experimentați, reporteri îndrăzneți și oaspeți de prestigiu. Pe Agendă sunt subiecte pe care alții în Moldova fie le rezolvă prea iute, fie le ignoră, fie le coafează ca să placă cuiva. Noi nu avem datorii, nu jucăm după rating și avem un singur obiectiv: adevărul.

Pe Agendă se difuzează atât sub formă de podcast pe moldova.europalibera.org, pe Apple Podcasts, Google Podcasts și Spotify, cât și ca produs de radio pentru stații afiliate din Moldova, inclusiv Jurnal FM și Eco FM.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG