Linkuri accesibilitate

În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.
În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor întâlni Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se invită reciproc la dezbateri

Alegerile prezidențiale continuă cu turul doi, care se va desfășura la 3 noiembrie, în care va avea loc o confruntare între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Referendumul republican constituțional a atins pragul de validare și numărul necesar de voturi „DA” pentru a fi validat și produce efect.

07:16 20.10.2024

Cine sunt candidații la prezidențiale și ce le promit moldovenilor

Alegătorii merg la vot într-o atmosferă nervoasă pentru a decide dacă îi mai oferă un mandat de președintă Maiei Sandu și dacă acest mandat trebuie să fie pentru integrarea țării în UE.

Sandu se luptă cu alți 10 candidați, dar sondajele de opinie îi prezic o victorie sigură, fie din primul, fie din al doilea tur de scrutin. Cine sunt ceilalți candidați și ce le promit alegătorilor aflați AICI.

06:44 20.10.2024

Secțiile de votare s-au deschis

Secțiile de votare din Republica Moldova s-au deschis la 07:00. Alegătorii pot opta să participe și la prezidențiale, și la referendumul privind relația cu Uniunea Europeană, primind două buletine de vot, sau să participe doar la prezidențiale sau doar la referendum. Chiar dacă sunt organizate concomitent, cele două scrutine sunt diferite, iar alegătorii nu sunt obligați să voteze la ambele.

La președinție, candidează 11 politicieni, inclusiv actuala președintă, iar la referendum alegătorii sunt întrebați dacă sprijină modificarea constituției pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Sunt deschise în total 2.218 secții, atât în țară, cât și în diaspora, fiind așteptați la urne în jur de 3,3 milioane de cetățeni moldoveni cu drept de vot. Orice alegător poate verifica dacă figurează pe listele electorale pe pagina verifica.cec.md. Citește mai multe AICI.

XS
SM
MD
LG