Încercare de a intimida enoriaşii unui sat de lîngă Chişinău de către clerul Mitropoliei supusă canonic Patriarhiei ruse

Un grup de preoţi ai Mitropoliei Moldovei, în frunte cu mitropolitul Vladimir şi însoţiţi de forţe de ordine au descins ieri la biserica din satul Bubuieci din preajma Chişinăului, care aparţine Mitropoliei Basarabiei, şi au încercat să intre cu forţa în locasul de cult.

Ei şi-au anunţat intentia de a-i convinge pe enoriaşii din localitate să-şi transfere parohia la Mitropolia Moldovei, care este supusa canonic Patriarhiei Ruse.

Majoritatea localnicilor au blocat însă accesul în parohie al înaltelor feţe bisericeşti, declarînd că doresc să-şi păstreze parohia în componenţa Mitropoliei Basarabiei, care apartine Patriarhiei Române. Ei au spus de asemenea că nu vor să renunţe la preotul lor, părintele Nicolae Lebedenco, împreuna cu care au aderat la Mitropolia Basarabiei în urmă cu un an şi jumătate.

Deoarece nu au fost lăsaţi să intre în biserică, clericii pro-rusi au oficiat astăzi o slujba în aer liber, la care au asistat un grup mic de enoriaşi, susţinători ai Partidului Comunistilor.