Ştirea zilei

ci e mai degrabă o ocazie pentru a pregăti faza următoare a înaintării către Bagdad. Purtătorul de cuvînt, colonelul Chris Vernon a mai spus că militarii britanici acţionează împotriva activiştilor partidului Baath, care se află în oraşul Basra.

Comandamentul Central american a anunţat azi dimineaţă că avioanele americane au folosit bombe ghidate cu laser pentru a distruge o clădire din Basra unde avea loc o întîlnire a 200 de irakieni din forţele paramilitare loiale lui Saddam Hussein. Forţele irakiene au împiedicat până acum cucerirea oraşului de către trupele coaliţiei, care-l înconjoară.

Irakienii nu permit, pe de altă parte populaţiei civile să părăsească Basra. În ultimele zile s-au înregistrat mai multe cazuri în care forţele fidele lui Saddam au deschis focul asupra convoaielor ce încercau să părăsească oraşul asediat.

Comandamentul central american a anunţat că la cererea Arabiei Saudite, Statele Unite au limitat folosirea anumitor rachete lansate de pe vasele de război americane din Marea Roşie, după ce cîteva astfel de rachete au căzut în teritoriul saudit.