Colin Powell aşteptat la Ankara şi Bruxelles

Şeful diplomaţiei americane Colin Powell va face zilele următoare vizite la Ankara şi Brusseles, pentru consultări legate de evoluţia războiului şi despre Irakul post-conflict.

În ajunul plecării lui Colin Powell, purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Richard Boucher a vorbit despre importanţa vizitei la Ankara, în condiţiile în care - a subliniat Boucher - pentru Statele Unite Turcia rămîne un aliat şi un partener economic important.

Parlamentul de la Ankara a acordat drept de survol avioanelor americane în contextul războiului din Irakul vecin, însă nu a aprobat folosirea bazelor militare turceşti de către trupele americane.

După Ankara, următoarea etapă a turneului extern al lui Collin Powell va fi Brussels-ul, unde se află atît cartierul general NATO cît şi sediul central al UE. Membrii ambelor organizaţii au poziţii diferite faţă de criza irakiană.

Richard Boucher a precizat că la Bruselles, şeful diplomaţiei americane va discuta în mod special chestiuni legate de contribuţia celorlalte ţări la eforturile de reconstrucţie a Irakului după război.