Incident armat la Fallujah - două victime irakiene

Comandamentul Central american a informat că militarii americani au fost atacaţi miercuri de civili irakieni în oraşul irakian Fallujah şi numai după aceea au deschis focul ripostînd. Comandamentul Central a precizat că irakienii au aruncat cu pietre în soldaţi şi au tras focuri de armă asupra militarilor americani care se deplasau într-un convoi.

Potrivit relatărilor, primarul din Fallujah şi medici din localitate au afirmat că cel puţin doi irakieni au fost ucişi, şi s-a înregistrat şi un număr de răniţi. Luni, tot la Fallujah, cel puţin 13 irakieni au fost ucişi, potrivit relatărilor, de militari americani.

Martori oculari au afirmat că irakienii nu erau înarmaţi, în timp ce armata americană afirmă că irakieni înarmaţi au deschis mai întîi focul asupra trupelor americane. Comandamentului Central american afirmă că luni, au fost ucişi şapte irakieni. Ancheta iniţiată de americani continuă.

Lideri musulmani din Fallujah au cerut forţelor americane sa părăsească centrul oraşului, pentru a-i linişti pe localnicii care protestează împotriva prezenţei militare americane.