Nisa: Gabriela Szabo nu a încălcat legislaţia privind medicamentele de dopaj

Vama franceză a anunţat că atleta română Gabriela Szabo, campioană olimpică şi mondială în probele de 1500 şi 5000 de metri, nu se face vinovată de nici un fel de încălcare a legislaţiei privind medicamentele de dopaj.

Săptămâna trecută, vameşii francezi au oprit o maşină, aprţinându-i lui Szabo, conţinând medicamente suspectate a fi utilizate pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive. Maurice Ruel, directorul vămii din Nisa, a declarat agenţiei France Presse că analiza medicamentelor găsite a dovedit nevinovăţia atletei. El a precizat că nu s-a descoperit nici o substanţă dopantă.

Poliţia, care a reţinut pentru puţin timp şoferul maşinii, cetăţeanul român Daniel Vlad, a afirmat că medicamentele descoperite în maşina lui Szabo, sunt folosite pentru probleme ginecologice. Gabriela Szabo nu se afla în maşina respectivă în momentul în care aceasta a fost oprită, în apropiere de Monaco. Ea călătorea la acea dată de la baza sa de antrenament din Africa de Sud către staţiunea montană Font Romeu, din Pirineii francezi, unde un grup de 21 de atleţi români se pregătesc la altitudine, pentru campionatele mondiale din luna august.