Parlamentul britanic va examina justeţea argumentelor cabinetului Blair în declararea războiului cu Irakul

Comisia pentru afaceri externe al parlamentului britanic afirma ca va incepe cercetarea deciziei guvernului de la Londra de a participa la razboiul din Irak.

Aceasta initiativa este rezultatul solicitarii parlamentarilor de a se efectua o investigatie independenta in legatura cu afirmatiile conform carora cabinetul Tony Blair ar fi exagerat informatiile despre existenta unor arme de distrugere in masa cu scopul de a justifica razboiul din irak.

Tony Blair a afirmat in cadrul summitului G-8 ca aceste acuzatii nu sunt indreptatite. Pe de alta parte si administratia americana a presedintelui Bush este confruntata cu acuzatii care invoca faptul ca nu s-ar fi gasit arme de distrugere in masa care sa motiveze interventia militara.

Secretarul de stat Colin Powell a declarat insa - intr-un interviu acordat televiziunii ABC – “credibilitatea noastra este intacta. Toata lumea stie ca Irakul detinea arme de distrugere in masa”. Presedintele american Bush a precizat la randul sau ca in Irak s-au gasit laboratoare biologice mobile.