600 de mii de moldoveni la muncă în străinătate - 70% din ei sub 30 de ani

Peste 70 la suta din cei aproximativ 600 mii de cetateni moldoveni plecati la lucru peste hotare sunt tineri, in varsta de pana la 30 de ani. Această declaraţie a fost făcută in cadrul seminarului "Problemele actuale ale tineretului din Republica Moldova, in contextul fenomenului migratiei", de directorul general al Departamentului Migratiune, Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, majoritatea tinerilor care pleaca in strainatate in cautarea unei surse de existenta sunt din localitatile rurale. El a mai spus ca o mare parte din cetatenii moldoveni care migrează ilegal nu cunosc consecintele acestui fenomen grav.

Potrivit sefului biroului din Republica Moldova al Organizatiei Internationale pentru Migratiuni (OIM), Marielle Lindstrom, din anul 2000 pana in luna februarie curent, prin intermediul OIM in Republica Moldova au fost repatriate 1.060 de persoane - victime ale traficului de persoane, dintre care 30 la suta sunt minore. Ea a precizat ca majoritatea fetelor readuse in Republica Moldova sunt din scolile de tip internat din localitatile rurale.