Constantin Bălăceanu-Stolnici decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României"

Preşedintele Ion Iliescu l-a decorat pe Constantin Bălăceanu-Stolnici, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Ordinul a fost conferit "în semn de apreciere pentru întreaga activitate culturală, ştiinţifică şi medicală".

Preşedintele Iliescu a precizat că l-a cunoscut pe Bălăceanu-Stolnici în anii '80, în calitatea sa de medic, director al Institutului de Geriatrie "Ana Aslan". Ion Iliescu a precizat că, după revoluţie, l-a cunoscut pe omul politic Constantin Bălăceanu-Stolnici, la care a apreciat spiritul de echilibru, promovarea dialogului şi calitatea de a asculta şi de a fi sensibil la viaţa publică.

Bălăceanu-Stolnici a declarat că distincţia care i-a fost conferită nu este o simplă decoraţie, ci ea exprimă aprecierea instituţiei prezidenţiale faţă de viaţa şi activitatea sa. El a mai spus că prezenţa sa la Cotroceni dovedeşte că ideile liberale sînt, cel puţin în accepţiunea sa şi a PNL, cea mai bună soluţie, dar şi că societatea românească este democratică.