APAPS: societatea ROCAR trebuie lichidată

Autoritatea pentru Privatizare consideră că societatea Rocar Bucureşti nu mai are şanse de privatizare şi a decis să fie continuate procedurile legale de lichidare - informează un comunicat al acestei instituţii.

"Decizia este motivată de lipsa acută a capitalului de lucru şi de pierderea dramatică a pieţei de desfacere a produselor Rocar, societatea aflîndu-se într-o situaţie economico-financiară critică", se arată în comunicatul citat de Agenţia Mediafax.

Oficialii Autorităţii pentru Privatizare susţin că, în luna iunie a anului trecut, procedura de lichidare judiciară a societăţii, solicitată de creditori, a fost suspendată la intervenţia APAPS, iar societatea a fost scoasă la privatizare.

Cu toate acestea, nici un investitor nu s-a arătat interesat de achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Rocar.

"Autoritatea pentru Privatizare nu înţelege să răspundă unor presiuni de stradă care vizează acţiuni ce pot fi interpretate la limita legii şi consideră că protestele repetate ale salariaţilor reduc la zero şansele de privatizare a societăţii", se mai spune în comunicat.