Sindicatele din domeniul feroviar contestă disponibilizările preconizate

Sindicaliştii din transportul feroviar şi subteran contestă numărul disponibilizărilor preconizate din domeniu - în jur de 19.000 - şi ameninţă cu "proteste fără precedent", la o dată pe care însă nu au indicat-o.

Deputatul PSD Ioan Rădoi, liderul Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor din România şi preşedinte al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu poate fi de acord cu numărul disponibilizărilor preconizate. Sindicaliştii vor să discute cu miniştrii Miron Mitrea şi Mihai Tănăsescu, pentru a ajunge "la un consens" în privinţa concedierilor.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Mişcare-Comercial, Ioan Molea a spus că potrivit unor calcule ale sindicaliştilor, în următorii doi ani "nu ar putea să plece din sistem mai mult de 11.000 de oameni". Altfel, “va fi o oprire spontană a lucrului, generată de lipsa de personal", a mai spus Molea.

Tot astăzi, într-o altă conferinţă de presă, Voicu Sala, liderul mecanicilor de locomotivă, a declarat că aşteaptă şi el o "reconsiderare" a numărului de disponibilizaţi. El a spus că mecanicii de locomotivă sînt subdimensionaţi ca număr, efectuînd deja "mii de ore suplimentare".