Un ofiţer polonez şi doi soldaţi americani: ultimele victime ale insurgenţilor din Irak

Un ofiţer polonez şi doi soldaţi americani sînt cele mai recente victime ale atacurilor lansate de forţe ostile Coaliţiei din Irak. Ofiţerul polonez este primul mort al trupelor Varsoviei din Irak.

Pe de altă parte, Pentagonul a anunţat o amplă rotaţie a personalului său din Irak, unde în viitoarele luni vor fi trimişi 43.000 de noi rezervişti şi membri ai Gărzii Naţionale, precum şi aproximativ 20.000 de puşcaşi marini. Rotaţia va marca şi o reducere a efectivelor americane de la actualul nivel de 132.000 de militari la circa 105.000.

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat că a încheiat retragerea tuturor angajaţilor străini care lucrau la Bagdad. ONU menţine însă în nordul Irakului aproximativ 40 de angajaţi.

Pe de altă parte, comandamentul militar american a anunţat moartea a încă unui soldat din rîndul celor aflaţi la bordul elicopterului doborît de insurgenţii irakieni duminica trecută în apropiere de oraşul Falujjah. Bilanţul acelui atac este acum de 16 morţi, şi 26 de răniţi, ultima victimă decedînd ieri într-u spital din Hamburg din cauza rănilor.