Aprobarea noului statut juridic al companiei Teleradio Moldova

Membrii Consiliului de observatori au aprobat un nou statut juridic al companiei „Teleradio Moldova” şi regulamentul de funcţionare al acesteia cu o întârziere de 3 luni faţă de termenul prevăzut de lege.

Varianta de statut propusă astăzi de actualul preşedinte, Ilie Teleşcu, a fost susţinută în unanimitate de membrii Consiliului de observatori, deşi unii dintre ei au insistat asupra unor modificări.

Vasile Botnaru, de exemplu, a încercat, fără succes, să-şi convingă colegii să includă în statutul viitoarei instituţii publice a audiovizualului o prevedere privind asigurarea dreptului populaţiei la informaţie prin intermediul unor dezbateri.

Consiliul de observatori a exclus din componenţa Consiliului de administraţie al Companiei „Teleradio Moldova” 6 membri, din totalul celor 9. Cele 6 persoane au făcut parte din echipa fostului preşedinte, Artur Efremov, care a fost recent destituit din funcţie deoarece nu a prezentat spre examinare în termenul stabilit un nou proiect de statut al companiei.