Protest PPCD în Parlamentul moldovean

Cu câteva minute înainte de începerea şedinţei plenare a Parlamentului, deputaţii creştin-democraţi au blocat tribuna centrală a legislativului, în semn de protest faţă de practicile abuzive ale partidului de guvernământ, desfăşurând şi câteva pancarte pe care scria: Demisia!, Jos Mafia!, Jos corupţii!, Jos hoţii!.

Văzând acestea, deputaţii comunişti s-au ridicat de pe locurile lor şi i-au îmbrâncit pe creştin-democraţi, încercând să le smulgă pancartele. Câţiva deputaţi ai puterii l-au scos cu forţa pe Vlad Cubreacov din sala de şedinţe. Busculada a continuat în hol, unde Cubreacov a ramas faţă în faţă cu cinci deputaţi comunişti.

Ofiţerii din Serviciul de pază au refuzat să intervenină, invocând imunitatea parlamentară a aleşilor poporului. Incidentul s-a încheiat însă fără ca vreun deputat să fie vătămat, după ce preşedintle Parlamentului, Eugenia Ostapciuc, a anunţat începerea şedinţei plenare.

Pe tot parcursul şedinţei, tribuna centrală a ramas blocată, iar creştin-democraţii au continuat să ţină în mâini lozincile Demisia! şi Jos Corupţii!, care le mai rămăsese după încăierarea cu comuniştii. Discuţiile asupra proiectelor de legi s-au purtat de la microfoanele instalate în sală.