Replica reprezentantului actionarului majoritar al "Romaniei libere" la acuzele de imixtiune în politica editorială

Replicînd la acuzele referitoare la imixitiunea patronatului german în politica editorială a „României libere”, reprezentantul actionarului majoritar al "Romaniei libere" Klaus Overbeck a dat publicităţii o declaraţie, în care se arată că în cei trei ani de apartenenţă a ziarului la concernul german, nici un material nu a fost oprit de la publicare sau cenzurat prin intervenţii ale patronatului german.

De asemenea reprezentantul acţionarului german a reiterat că nu se doreşte „tabloidizarea” ziarului. „România liberă” trebuie să rămână un ziar de calitate care să ofere informaţii relevante cititorilor săi. În acest sens, singurele sugestii înaintate de experţii WAZ au vizat alinierea ziarului la standardele calitative unanim acceptate în presa din ţările cu tradiţie democratică.

Acţionarul principal consideră că deturnarea unui mijloc de informare precum un ziar pentru impunerea unor interese personale este total inacceptabilă. De altfel WAZ a intervenit totdeauna pentru respectarea principiilor ODCE, a standardelor jurnalistice şi a valorilor eticii.