Părinţii elevilor de la liceul Lucian Blaga şantajaţi de autorităţi cu scopul de a transfera copiii la scoli cu predare în grafie chirilică

Reprezentantii organelor de securitate si ai Directiei de invatamant de la Tiraspol cer parintilor ai caror copii invata la liceul romanesc "Lucian Blaga" din oras sa-i transfere, pana la data de 20 septembrie, la alte scoli din oras. Potrivit agenţiei BASA-press, directorul liceeului, Ion Iovcev a spus ca "parintii au fost amenintati ca, in caz contrar, vor fi acuzati de privarea copiilor de dreptul la invatamant obligatoriu".

Iovcev a precizat ca administratia de la Tiraspol viziteaza parintii liceului la domiciliu, avertizandu-i in scris despre faptul ca "in cazul in care nu vor depune actele la scoala moldoveneasca nr.22, cu predare in baza grafiei chirilice sau la o alta scoala din cartierul in care locuiesc, vor fi trasi la raspundere si chiar risca sa fie privati de drepturile parintesti".

"Parintii sunt hartuiti de catre autoritatile tiraspolene si la locurile de munca, fiind amenintati cu disponibilizarea" - a precizat Iovcev.