Ştirea zilei

Aproape zece la sută din electoratul ţării este concentrat în Capitală. Potrivit agentiei Mediafax, circumscripţia electorală a municipiului Bucureşti va număra şi voturile celor peste 243.000 de români din afara graniţelor precum şi a celor 1.506 militari aflaţi în misiune.

Spre deosebire de primul tur de scrutin, în fiecare secţie de votare este afişat o atenţionare scrisă cu privire la consecinţele prevăzute de lege în cazul în care o persoană votează de mai multe ori. Faţă de primul tur de scrutin se limitează dreptul de votare a cetăţenilor români care, în ziua votării, se află în alte localităţi decît în cea de domiciliu.

Potrivit Hotărîrilor 97 şi 105 ale Biroului Electoral Central.ei vor vota doar în secţiile special organizate în staţiile de cale ferată, autogări, porturi şi aeroporturi.

Peste 3000 de observatori independenti monitorizeze desfasurarea scrutinului, dupa ce la primul tur au fost semnalate multe iregularitati care n-au fost recunoscute ca atare de catre birourile electorale.