Ştirea zilei

Imediat după depunerea jurămîntului, Traian Băsescu a ţinut un discurs în care şi-a prezentat priorităţile în calitate de şef al statului, precizînd că va fi un preşedinte al tuturor românilor în una şi aceeaşi Românie, deoarece nu există două Românii, ci doar politicieni care împart România în funcţie de interesele lor.

Traian Băsescu a spus că nu se poate vorbi de integrarea cu demnitate a României în UE fără combaterea corupţiei, precizînd că va colabora cu toate instituţiile statului pentru combaterea corupţiei şi a sărăciei. El a adăugat că sărăcia şi corupţia se condiţionează reciproc, iar corupţia la nivel înalt provoacă sărăcie.

Traian Băsescu a precizat că, în calitate de preşedinte al CSAT, va introduce în strategia de apărare a ţării lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. O prioritate majoră a lui Traian Băsescu este scoaterea instituţiilor statului de sub influenţa politicului. O altă prioritate este dată de diferenţele dintre mediul urban şi cel rural, care trebuie atenuate.