Ioan Rus şi alţi 13 lideri de filiale PSD cer democratizarea şi modernizarea partidului

Lideri ai 14 filiale PSD din Transilvania şi Banat, în frunte cu Ioan Rus, au adoptat luni la Cluj un document cuprinzînd direcţiile privind reforma în partid, intitulat “Reforma profundă a PSD - Un program politic pentru modernizarea social-democraţiei româneşti”. Potrivit unei declaraţii de presă dată publicităţii la finalul întîlnirii, liderii PSD cer modificări în statutul partidului pentru democratizarea reală şi modernizarea partidului.

În documentul "Reforma profundă a PSD", lansat de liderii filialelor PSD din Transilvania şi Banat se mai spune: "Nu schimbarea lui Adrian Năstase trebuie să fie tema dezbaterii. Nici fireasca revenire a lui Ion Iliescu în partid nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni. Putem beneficia în cel mai mare grad de experienţa şi competenţa politică a fostului preşedinte. Dar ar fi o greşeală să aşteptăm ca Ion Iliescu, preşedintele fondator, să fie marele reformist.

Liderii PSD din Transilvania şi Banat consideră că una din cauzele majore care au dus la pierderea de reprezentativitate pentru partid" a fost un conflict apărut uneori între Preşedinţia României şi Guvernul României".