Ştirea zilei

Într-un comunicat al Ministerului Justiţiei, se arată că la o întrevedere a ministrului Monica Macovei cu directorul FBI, Robert S. Mueller a fost examinată cooperarea dintre autorităţile române şi cele americane în domeniul luptei cu corupţia şi cu criminalitatea organizată.

Ministrul justiţiei a precizat că Guvernul american acordă un sprijin constant pentru pregătirea procurorilor DNA şi DIICOT şi pentru dotarea acestor structuri ale Parchetului cu echipamente tehnice. „Avem şi o colaborare la nivel operativ în dosare concrete, în special în dosare de criminalitate informatică şi trafic de persoane. Şi această colaborare a mers foarte bine până acum, dar cum întotdeauna vrem mai mult, sper în continuare să colaborăm în cât mai multe dosare împreună pentru că, într-adevăr, criminalitatea nu are graniţe” , a adăugat ministrul justiţiei, Monica Macovei.

Directorul FBI, Robert S. Mueller a declarat că printre priorităţile Statelor Unite s-au numărat rezolvarea corupţiei din administraţia publică şi împiedicarea unor noi atacuri teroriste precum cel din 11 septembrie 2001. „Doresc să o felicit pe doamna ministru pentru activitatea sa în ceea ce priveşte combaterea corupţiei în administraţia publică în România. Este adeseori o muncă foarte dificilă şi fără recompense, dar este în acelaşi timp deosebit de importantă”, a spus directorul FBI.