Europarlamentar va investiga în Moldova eventualitatea unui trafic ilegal cu noi născuţi

Ministerul Afacerilor Interne de la Chisinau sustine ca nu au fost inregistrate cazuri cu privire la disparitia unor nou-nascuti din Republica Moldova in urma unor adoptii ilegale, desi un parlamentar al Consiliului Europei intentioneaza sa investigeze astfel de cazuri, a declarat agentiei Basa Petru Plop, directorul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Ministerului Afacerilor Interne.

Ancheta va fi efectuata de euro-parlamentarul Ruth-Gaby Vermont-Mangold, abilitat de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (CE) de a realiza unui raport privind disparitia bebelusilor in Europa. Oficialul european se va afla la Chisinau in zilele de 4-7 februarie.

Potrivit Consiliului Europei, ancheta in Moldova a fost initiata in urma unor anunturi aparute in ziarele locale, care mentioneaza cazurile unor mame gata sa-si vanda copiii pentru suma de 3.000 de euro. In timpul vizitei sale in Republica Moldova, Vermont-Mangold se va intalni cu reprezentantii ONG-urilor specializate in adoptii si in lupta impotriva traficului de fiinte umane, precum si cu oficiali.