Erevan: parlamentul este pe cale de a restictiona accesul pe piata media din Armenia

Parlamentul de la Erevan dezbate in lectura finala un proiect de lege prin care ar fi restictionat drastic accesul pe piata media din Armenia al posturilor de radio straine, inclusiv, radio Europa Libera. Potrivit proiectului de lege, posturilor straine de radio nu li se permite sa detina licente de emisie in Armenia, iar retransmiterea de catre posturi afiliate locale va fi impozitata drastic.

Sute de persoane s-au adunat in fata cladirii parlamentului cerind respingerea proiectului de lege. Reprezentatul OSCE pentru libertatea presei Milos Harasti a declarat postului nostru de radio ca daca legislatia va fi aprobata de parlament, alegerile prezidentiale de anul viitor au putine sanse sa fie libere si corecte: "Daca, pina la momentul alegerilor, o importanta sursa de informatii aditionale va fi eliminata, acest lucru ar diminua semnificativ accesul armenilor la informatie – ceea ce va avea un efect asupra evaluarii procesului electoral viitor."

Presedintele postului nostru de radio Jeff Gedmin considera ca aprobarea acestei legi “ar crea un precedent periculos pentru mediile de informatii din toate tarile fostei Uniuni Sovietice”.