Ştirea zilei

Eventuale progrese în retragerea trupelor ruseşti din zona transnistreana şi a muniţiilor de la depozitele din localitatea Kobasna, în conformitate cu angajamentele asumate de Rusia la summitul de la Istanbul, ar putea uşura identificarea unei solutii pentru diferendul transnistrean, a declarat în exclusivitate pentru postul de radio „Europa Liberă” David Kramer , asistent al secretarului de stat american.

Diplomatul american a subliniat ca Stratele Unite optează pentru reluarea negocierilor în formatul “5 plus 2”, retragerea trupelor şi muniţiilor ruseşti, şi desfăşurarea unei forţe internaţionale de menţinere a păcii.

Washingtonul insită de asemenea asupra păstrării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi asupra promovării reformelor democratice şi economice în întreaga regiune.

Reamintim că asistentul secretarului de stat american David Kramer a discutat vineri la Chişinău cu preşedintele Vladimir Chisinau perspectiva reluării negocierilor privind soluţionarea conflictului transnistrean.