Ştirea zilei

Fostul ministru al justiţiei, doamna Monica Macovei a dezminţit recentele declaraţii ale premierului Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora finalizarea proiectului legii cetăţeniei ar fi fost întîrziat în timpul ministeriatului Macovei. De fapt, afirmă Monica Macovei, proiectul a fost gata încă din 2006, iar discutarea lui în guvern a fost amînată chiar de premier.

După ce la Chişinău a izbucnit scandalul vizelor, premierul Tăriceanu a cerut finalizarea rapidă a acestui proiect, şi a afirmat cu acea ocazie că proiectul a fost tergiversat sub ministeriatul Monicăi Macovei. În replică, doamna Macovei a precizat astăzi, “Este de dorit ca un premier să nu facă economie de adevăr.”.

Monica Macovei îl acuză de asemenea de impostură pe actualul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu, pentru că şi-ar atribui încheierea unor proiecte de legi - cum este cea a cetăţeniei sau a anulării condamnărilor politice - finalizate de echipa Macovei. Proiectul legii cetăţeniei va fi discutat miercuri de către guvernul de la Bucureşti.