Ştirea zilei

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a convocat o reuniune de lucru a ministrilor de interne, de externe, al justitiei împreuna cu secretari de stat si experti pentru a discuta situatia comunitatilor românesti din Italia si stabilirea unui plan de actiuni care sa previna atitudinile si manifestarile îndreptate împotriva românilor din aceasta tara.

Ministrul român al internelor şi reformei administrative Cristian David a cerut autorităţilor italiene să prezinte criteriile care au stat la baza deciziilor de expulzare a patru români repatriaţi vineri de la Milano. "Fac apel la raţiune şi echilibru şi solicit în mod direct autorităţilor italiene să ia toate măsurile de prevenire a escaladării atitudinilor xenofobe. Am luat legătura cu autorităţile italiene pentru a mă asigura că măsurile dispuse împotriva cetăţenilor români vor fi aplicate cu just temei şi nediscriminatoriu”, a spus Cristian David.

El a adăugat că e îngrijorat de manifestările de violenţă împotriva cetăţenilor români de genul celei înregistrate vineri noaptea într-o suburbie a Romei.