Ştirea zilei

O navă militară americană a sosit în portul georgian Batumi cu primul lot de ajutoare umanitare pe mare furnizat de Statele Unite. Armata rusă încă îşi menţine controlul în portul militar Poti, la aproximativ 80 de kilometri nord de Batumi, după ce a retras majoritatea trupelor din adâncul teritoriului georgian.

"Mare parte a forţelor ruse au plecat, a spus ieri primarul din Poti, Vano Saghinadze. Militarii ruşi s-au retras de la baza din Senaki şi unii au plecat din portul Poti, dar au lăsat două puncte de control."

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care a mediat armistiţiul ruso-georgian, a cerut într-o convorbire telefonică cu preşedintele rus Dmitri Medvedev să fie scoşi şi aceşti militari.

Liderul rus a lăudat operaţiunea de retragerea de săptămâna trecută şi a spus că militarii rămaşi la Senaki şi Poti vor părăsi şi ei Georgia.

Între timp, în centrul Georgiei un tren care transporta combustibil a explodat din cauza unei mine în apropiere de oraşul Gori, a spus ministerul de Interne de la Tbilisi.