Ştirea zilei

Astazi la Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, în cadrul careia s-a discutat despre punerea in aplicare de catre Moldova a Planului Individual de Actiuni. S-a decis continuarea cooperarii dintre R. Moldova cu NATO în baza unui unui plan de actiuni actualizat.

In ceea ce priveste conflictul transnistrean statele NATO s-au pronuntat pentru integritatea teritoriala a R. Moldova si au salutat eforturile conducerii de la Chisinau de a solutiona problema exclusiv pe cale pasnica, în formatul 5+2, se arata intr-un comunicat de presa al minsietrului de externe moldovean.

La reuniunea au participat ministrul afacerilor externe Andrei Stratan si ministrul apararii Vitalie Vrabie care au avut si o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. In cursul convorbirilor, partea moldoveana a apreciat pozitia ferma a aliantei în problema Tratatului FACE Adaptat privind respectarea angajamentelor de la Istanbul din 1999, care prevad retragerea fortelor rusesti din regiunea transnistreana.