Alianţa Civică a Romilor solicită informaţii de la autorităţile italiene în legătură cu incendiul produs în 2007 într-o tabără de romi din Livorno

Alianţa Civică a Romilor îi solicită ministrului de Externe să ceară autorităţilor italiene şi să publice informaţii despre ancheta derulată de acestea în legătură cu evenimentele petrecute în august 2007 într-o tabără de romi din Livorno, în urma cărora patru copii romi au murit într-un incendiu.

Părinţii acestora au fost arestaţi de autorităţile italiene pentru neglijarea minorilor şi neacordarea de asistenţă în situaţii de urgenţă, însă ei pretind că sunt nevinovaţi. Autorităţile încearcă să stabilească dacă incendiul s-a datorat unui accident sau unui act criminal.

Gruparea extremistă GAPE (Grupul armat pentru epurare etnică) a trimis publicaţiilor italiene Il Tirreno şi La Nazione o scrisoare în care revendica responsabilitatea pentru incidentul din 11 august şi ameninţa cu noi episoade similare, în cazul în care romii nu vor părăsi teritoriul italian.