Ştirea zilei

Comisarul pentru relaţii externe şi politică europeană de vecinătate, Benita Ferrero-Waldner se declară îngrijorată de decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Moldova de a refuza prelungirea licenţei de emisie a postului Pro TV Chişinău – filiala din Moldova a postului romanesc, transmite Info-Prim Neo cu referire la pagina electronică a Delegaţiei Comisiei Europene în R. Moldova.

Potrivit oficialului european, libertatea presei este unul din principiile fundamentale ale unei democraţii eficiente, iar respectarea principiilor democratice şi a drepturilor omului constituie elementul cheie al relaţiilor UE cu R. Moldova.

Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte - „Coalitia 2009" constata cu ingrijorare situatia creata in jurul postului de televiziune „Pro TV Chisinau", informeaza şi agenţia DECA-press. Pe de altă parte Gheorghe Gorincioi, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, a afirmat ieri că “Nimeni nu-si propune sa retraga licenta PRO TV Chisinau si nimeni nu a declarat ca va fi inchis. Acest post de televiziune urmeaza sa treaca prin aceeasi procedura ca si toti ceilalti radiodifuzori.

Dupa expirarea licentei acordate PRO TV, canalul va fi scos la concurs. PROTV Chişinau a spus ca CCA a refuzat sa-i prelungeasca licenta automat.

La Bucureşti, ministerul de externe consideră că măsura contravine respectării drepturilor omului, precum şi normelor şi valorilor Uniunii Europene, la care Moldova declara că doreşte să adere.